sâmbătă, 11 februarie 2017

Terapia cu oxigen hiperbar (HBOT)

Ce este HBOT?
Terapia cu oxigen hiperbaric este utilizarea medicală de oxigen la un nivel mai mare decât presiunea atmosferică. Echipamentul necesar este format din camera de presiune, care poate fi de construcție rigidă sau flexibilă, și un mijloc de livrare 100% oxigen în sistemul respirator. Procesul este foarte simplu. Pacientul intră pur și simplu în camera și continuă să respire în mod normal, pe durata.
De ce este folosit?
Este posibil să fi auzit despre HBOT înainte, probabil, la știri sau chiar pe canalul ESPN. Profesioniștii in domeniul medical au prescris utilizarea terapiei cu oxigen in mai multe cazuri, inclusiv o reabilitare rapida pentru sportive la nivel înalt, anemie severă, sau chiar intoxicații cu monoxid de carbon.
Cercetarile publicate arata ca HBOT creste durata de viata a celulelor stem după injectare și oferă o atmosferă bogată în oxigen pentru ca organismul sa functioneze la nivelul optim. Acest lucru este desigur critic pentru celulele stem pentru a ajunge la locul dorit de rănire sau infecție și se diferențiază în mod corespunzător. Abordarea Medicinei functionale este utilizata in asociere cu terapia cu celule stem ale noastre, în scopul de a crea mediul perfect în interiorul corpului pentru celulele stem pentru a avea cea mai bună șansă de a face îmbunătățiri – HBOT ajută în același mod.
Cercetare
Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio au remarcat că o problemă cu “terapia cu celule stem pentru a repara daunele cardiace ischemice este supraviețuirea scăzută a celulelor transplantate, probabil din cauza oxigenarii slabite .” Ei au descoperit că “efectele benefice ale adjuvantului [oxigenare hiperbarică] au fost semnificativ mai mari decât cele oferite de [celule stem mezenchimale] singure “. HBOT este in curs de dezvoltare ca o terapie pentru funcțiile cardiace, totuși, acest studiu a aratat ca HBOT singur nu a produs nici un efect semnificativ, mai degraba combinarea celulelor stem mezenchimale și HBOT furnizate împreună prestațiile că fiecare nu ar putea singur.
Un alt studiu de la trei universități de varf americane au aratat ca oxigenul hiperbaric stimulează creșterea celulelor stem si diferentierea vasculara in vivo. La modelele de boala injectate cu celule stem, cei care au suferit HBOT au aratat 5,5 ori mai mult decât cantitatea de celule care ajung în canalele vasculare.
Ce se simte?
Terapia nu doare. Te simti ca si cum ai respira aer normal. Singurul mod în care s-ar ști ca presiunea se schimbă este printr-un sentiment de acidulare în urechi, similar cu ceea ce s-ar putea simți într-un avion in coborare. Personalul medical monitorizează fiecare pacient pe durata tratamentului, care este de obicei aproximativ 1 oră. În cazul în care apar probleme există un microfon în interior,pentru a comunica cu personalul. Ele s-au angajat pentru a face un tratament cât mai confortabil și relaxant posibil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu